Despre noi

Proiectul Escoala.ro | Scoala se muta pe Internet

Site-ul ScoalaOnline a fost publicat prima oara pe Internet intr-o versiune de test in anul 1999. Incepand cu anul 2000, site-ul este complet accesibil vizitatorilor. Domeniul www.e-scoala.ro este activ din luna mai a anului 2002. Incepand cu luna mai 2005, domeniul www.escoala.ro devine activ si incepe o campania de rebranding, in anul 2020.

Site-ul este dezvoltat in parteneriat de mai multe organizatii non-guvernamentale (ASLS, GGR, ASPSE, OSE, INRO, EURO<26) in colaborare cu eXtrem computers si CORE TARGET ADVERTISING. Site-ul escoala.ro este coordonat de CRSC – Centrul de Resurse pentru Societatea Civila.

Echipa noastra:

Project Manager: Madalina Marcu Gavrila

Bogdan Gavrila | In Memoriam|

Content editor: Ioana Iancu

CARIERE: Mihai Manole

Voluntari din anul 2000:

Limba Franceza: Tane Marinela

Limba Spaniola: Consuela Dobrescu

Studii Americane: Adrian Florea

Limba Slovaca: Madalina Marcu Gavrila

Limba Germana: Madalina Marcu Gavrila, Andreea Baranga

Asistenti principali: Dan Radu, Madalina Burtan, Isabela Stefanut

Colaboratori: Roxana Dirvareanu, Adina Bolescu, Varga Olimpia, Mihaela Stanica, Carmen Stefanescu, Elena Ionitescu, Alexandra Oprea, Theodora Dincov

SCURTA DESCRIERE:

Proiectul ScoalaOnline isi propune sa ajute, pe cat posibil scoala romaneasca. Lectiile, cursurile, tutorialele, testele, referatele, in general, toata informatiile prezentate au rolul de a ajuta atat profesorii, cat si elevii si studentii sa modernizeze si sa optimizeze procesul de invatare. Site-ul este conceput ca o enciclopedie interactiva si poate reprezenta un material aditional important pentru procesul de studiu individual, fiind, in acelasi timp, o resursa utila pentru invatamantul la distanta. De asemenea, acest site a fost conceput astfel incat sa fie in permanenta dezvoltare si expansiune, in acest proces fiind implicati elevi, studenti si profesori voluntari.

Primele materiale ale acestui site au fost realizate in perioada 1998-1999, iar prima versiune a site-ului a fost publicata pe Internet pe 21 August 2000. In acest moment, site-ul este la versiunea 3.0 si se bucura de un real succes in randul comunitatii virtuale din Romania. De la 4 sectiuni (cate numara prima versiune), site-ul a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa, astazi fiind peste 60 de rubrici online.

Numarul acestor sectiuni este tot timpul in crestere, pe serverul e-scoala fiind peste 10.000 de documente publicate.

Activitatea site-ului este non-profit, fondurile necesare pentru administrare asigurandu-se, in mare parte, din sponsorizari, publicitate si donatii.

COPYRIGHT – Proiectul ScoalaOnline respecta, in totalitate, drepturile de autor. In cazul in care considerati ca s-a produs un abuz, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail: scoala2001@yahoo.com .

-Intel este marca inregistrata a Intel Corporation.

-Award Bios Utility este marca inregistrata de Award Software Inc.

-MS-DOS este marca inregistrata de Microsoft Corporation.

-PowerPoint, Word, VisualBasic sunt marci inregitrate de Microsoft Corporation.

-FrontPage, Internet Explorer sunt marci inregistrate ale Microsoft Corporation.

-Java si javascript sunt marci inregistrate ale Sun Microsystems.

-Pagina “Dictionar Online” este pusa la dispozitie de revista Agora Online.

-Lectiile de informatica folosesc pasaje din PC Magazine Romania.

-Textele despre Mihai Eminescu de la “Biblioteca Online” sunt puse la dispozitie de proiectul “Discovering Eminescu”

-Toate celelalte marci si nume sunt marci inregistrate ale companiilor respective. ScoalaOnline nu raspunde de continutul trimis de colaboratori. Acestia isi asuma responsabilitatea asupra informatiilor trimise spre publicare.

SCOPUL proiectului:
Familiarizarea vizitatorilor cu forma de invatamant electronica la distanta, imbunatatirea procesului de invatamant, promovarea valorilor, incurajarea elevilor in deirectia studiului, perfectionarii, elaborarii de materiale stiintifice originale, informarea tinerilor, orientarea profesionala si consilierea studentilor.

GRUP TINTA:
Site-ul se adreseaza in principal persoanelor tinere cu varsta cuprinsa intre 15 – 25 ani dar se doreste sa fie si o mica enciclopedie in limba romana care sa poate fi accesata de oricine, indiferent de varsta.

NIVEL DE APLICARE:
Acest proiect are aplicare si implementare la nivel national.
Exista sectiuni dezvoltate in limbi straine care au disponibile la nivel global, unele fiind realizate in colaborare cu participanti din alte tari si fiind promovate in tarile respective. In medie, lunar, 20% din vizitatori sunt din afara Romaniei (romani din diaspora, studenti straini interesati de informatiile de pe site, etc).

ScoalaOnline multumeste:

Extrem Computers Romania – www.x3m.ro – Adrian Pletosu si Valentin Spanu pentru suportul tehnic, fara de care ScoalaOnline nu ar fi existat;
Domnului profesor Octavian Done, pentru sfaturi, sugestii, idei;
Domnului Petru Dumitru (myEurope, Discovering Eminescu)
Domnului prof. univ. dr. George Gutu – www.ggr.ro – pentru sprijinul acordat dezvoltarii sectiunii de limba germana;
Domnului prof. univ. dr. Viorel Visan – www.limbi-straine.ro – domnului lector Maurice Mathé, domnului lector Claude De Ryck pentru sprijinul acordat dezvoltarii sectiunii de limba franceza;
Domnului prof. univ. dr. Gheorghe Calin, doamnei conf. dr. Dagmar Maria Anoca si domnului conf. Stefan Unatinszki, pentru sprijinul acordat dezvoltarii sectiunii de limba slovaca;
Domnului conf. dr. Mircea Nicoara – www.intermediu.ro – pentru sectiunea dedicata protectiei mediului;
Doamnei Decan FLLS, Alexandra Cornilesu si doamnei Prodecan FLLS, Octavia Nedelcu, pentru sprijinul acordat dezvoltarii sectiunilor in limbi straine;
Domnilor profesori ai Colegiului Dobrogean “Spiru Haret” Tulcea;
Domnilor profesori ai Scolii Nr. 7 Timisoara: Vasile Roman, Vasile Miclaus);
Domnilor profesori si elevilor Liceului “Mihai Eminescu” Calarasi;
Domnilor profesori si elevilor Scolii Nr.10 Cluj Napoca, domnului Gabriel Codrut Morariu;
Prietenilor si colaboratorilor: Dan Iancu, Ivanof Anca, Tiberiu Ban, Tutui Catalin, Alina Roman, Caramangiu Cristina, Osipov Adriana, Vasile Cristiana, Isabela Stefanut, Vali Sita, Alex Ciureanu; Ioana Iancu
Echipei ASLS – www.asls.ro – pentru dezvoltare si promovare
Tuturor celor care ne viziteaza zilnic si ne apreciaza munca.

Coordonatorul Proiectului ScoalaOnline:

Madalina Marcu Gavrila

Bogdan-Andrei Gavrila | In memoriam|

NOTE LEGALE:

Veti folosi acestea doar cu scopuri informative si necomerciale
Nu veti modifica documentele sau grafica
Nu veti copia sau distribui grafica separat de textul în care este inclusa
Nu veti cita sau utiliza materialele în alt context
Veti afisa aceasta specificatie de drepturi de autor pe fiecare copie realizata de dumneavoastra
Nici “Scoala Online” sau o alta parte nu v-a oferit licenta sau drepturi de orice fel, fie acestea legate de marci înregistrate sau drepturi de autor (cu exceptia celor de mai sus).

Aceste pagini va sunt oferite “ca atare”, doar pentru a va informa, fara garantie de orice fel, exprimata sau subînteleasa, incluzând, dar nefiind limitat la garantiile comerciale implicate. Va veti asuma riscurile cu privire la convenabilitatea si acuratetea informatiilor din aceste pagini. Aceste pagini pot contine greseli tehnice sau erori de traducere. “Scoala Online” nu îsi asuma responsabilitatea sau riscul pentru astfel de erori sau omiteri în cadrul acestei publicatii sau în alte documente la care exista referiri sau link-uri. În cazul în care dumneavoastra sau oricare alt vizitator va dori sa trimita informatii, opinii, date, întrebari, comentarii, sugestii sau orice altceva legat de continutul acestor pagini, acestea vor fi tratate confidential si “Scoala Online” le va reproduce, folosi si distribui fara limitatii. Sunteti de acord ca “Scoala Online” sa foloseasca liber ideile, conceptele sau tehnicile incluse în raspunsul dumneavoastra în orice scop, nefiind limitat la proiectarea, producerea si distribuirea unor produse care contin astfel de idei, concepte sau tehnici. Acesta este un sit on-line care poate fi vizualizat pe plan international. Nume, logo-uri, design-uri, titluri, cuvinte sau expresii din cadrul acestei publicatii pot fi marci înregistrate apartinând de “Scoala Online” sau altor institutii care pot fi înregistrate în anumite jurisdictii.

Intra in echipa escoala.ro

Himenaeos. Sed molestie, velit ut eleifend sollicitudin, neque orci tempor nulla, id sagittis nisi ante nec arcu. Fusce porta bibendum convallis.