Now Playing

Movie Calendar

March 1

Lorem Ipsum

12:15p | 2:30 | 4:40 

Dolor Amet

12:15p | 2:30 | 4:40 

Adipiscing

12:15p | 2:30 | 4:40 

Sit Accumsan

12:15p | 2:30 | 4:40 

Adipiscing

12:15p | 2:30 | 4:40 

Lorem Ipsum

12:15p | 2:30 | 4:40 

March 2

Lorem Ipsum

12:15p | 2:30 | 4:40 

Dolor Amet

12:15p | 2:30 | 4:40 

Adipiscing

12:15p | 2:30 | 4:40 

Sit Accumsan

12:15p | 2:30 | 4:40 

Adipiscing

12:15p | 2:30 | 4:40 

Lorem Ipsum

12:15p | 2:30 | 4:40 

March 3

Lorem Ipsum

12:15p | 2:30 | 4:40 

Dolor Amet

12:15p | 2:30 | 4:40 

Adipiscing

12:15p | 2:30 | 4:40 

Sit Accumsan

12:15p | 2:30 | 4:40 

Adipiscing

12:15p | 2:30 | 4:40 

Lorem Ipsum

12:15p | 2:30 | 4:40 

Divi Movies

Experience Movies

about Us

Nulla porttitor accumsan tincidunt. Donec sollicitudin molestie malesuada. Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Curabitur non nulla sit amet nisl

Coca-Cola este bautura racoritoare care este savurata de sute de milioane de ori pe zi de oameni de pe tot globul. Forma familiara a sticlei de Coca-Cola si sigla, care sunt marci inregistrate, sunt cele mai recunoscute simboluri comerciale din lume.
“ Istoria Coca-Cola” este povestea produsului cu cel mai mare succes din istoria comertului si a oamenilor carora li se datoreaza atractia sa unica. Urmatoarele pagini prezinta numai cateva exemple dintre milioanele de reclame si obiecte, care au facut din Coca-Cola un simbol fara varsta al bauturilor racoritoare de calitate.

NASTEREA UNEI IDEI RACORITOARE


Produsul care a dat cel mai cunoscut gust s-a nascut in Atlanta, Georgia, la data de 8 mai 1886. Dr. John Styth Pemberton, un farmacist local, a produs conform legendei siropul pentru
Coca-Cola intr-un vas de arama pe un trepied, in curtea din spatele casei sale. A dus un borcan cu noul produs la farmacia “Jacob’s” de pe aceeasi strada, unde a fost testat, declarat “excelent” si pus in vanzare cu cinci centi paharul. In mod intentionat (sau in mod accidental, nu se cunoaste exact), noului sirop i-a fost adaugata apa carbonatata pentru a produce o bautura care a devenit dintr-o data “ Delicioasa si Racoritoare”, o tema ce continua sa se auda astazi oriunde se savureaza Coca-Cola.
Considerand ca “cei doi C vor arata bine in reclame” Frank Robinson, partenerul si contabilul doctorului Pemberton, a sugerat numele si a scris cu acest scris unic marca inregistrata
“ Coca-Cola”, ce este acum renumita. Primul anunt publicitar pentru “Coca-Cola”, a aparut curand in The Atlanta Journal. Acesta invita cetatenii insetati sa incerce “noua si populara bautura carbonatata”. Pe copertinele magazinelor au aparut bannere pictate de mana cu sugestia “Consumati”, ce era adaugata pentru a informa trecatorii ca noua bautura era racoritoare. In timpul primului an vanzarile au atins, in medie, cifra modesta de noua portii pe zi.
Dr. Pemberton nu si-a dat niciodata seama de potentialul bauturii pe care o crease. Treptat, a vandut parti ale afacerii sale diferitilor parteneri si chiar inainte de moartea sa, in 1888, si-a vandut actiunile ramase lui Asa G. Candler. Domnul Candler, un om de afaceri din Atlanta cu o mare intuitie in materie de afaceri, a continuat sa cumpere drepturi suplimentare si a obtinut controlul in totalitate al afacerii.

ERA CANDLER


La data de 1 mai 1889, Asa Candler a publicat o reclama de o pagina in The Atlanta Journal si si-a declarat firma sa (firma de vanzari en-gros si en-detail) ca “singura proprietara a Coca-Cola…Delicios. Racoritor. Antrenant. Tonic”. Titlul exclusiv de proprietate, pe care domnul Candler l-a obtinut in 1891, a costat in total 2.300$.
Pana in anul 1892, flerul de comerciant al domnului Candler a impulsionat vanzarea de sirop Coca-Cola, facand-o sa sporeasca de aproape zece ori. Curand dupa aceasta si-a lichidat farmacia “Jacobs” si si-a indreptat intreaga atentie spre bauturi racoritoare. Impreuna cu fratele sau John S. Candler, cu Frank Robinson, fostul partener al lui John Pemberton, si cu alti doi asociati, domnul Candler a format in Georgia o corporatie cu numele de The Coca-Cola Company. Capitalul initial a fost de 100.000$.
Marca inregistrata “Coca-Cola”, folosita pe piata din anul 1886, a fost inregistrata la Biroul de Inventii al Statelor Unite la data de 31 ianuarie 1893 (inregistrarea a fost reinoita periodic).
Crezand cu fermitate in publicitate, domnul Candler a dezvoltat eforturile depuse de doctorul Pemberton in domeniul marketing-ului, distribuind mii de cupoane pentru o sticla de Coca-Cola gratuita. A promovat continuu produsul, distribuind suveniruri, calendare, evantaie, ceasuri, urne si multe altele, toate cu marca inregistrata Coca-Cola.
Afacerea a continuat sa se dezvolte si in anul 1894 s-a deschis in Dallas (Texas), prima fabrica de producere a siropului din afara orasului Atlanta. Altele s-au deschis la Chicago (Illinois) si la Los Angeles (California), in anul urmator.
In 1895, la trei ani dupa infiintarea Companiei Coca-Cola, domnul Candler a anuntat in raportul sau anual catre actionari: “Coca-Cola se bea acum in fiecare stat si teritoriu din Statele Unite”.
Pe masura ce a crescut cererea de Coca-Cola, The Coca-Cola Company, si-a dezvoltat rapid capacitatea de productie. O cladire noua, ridicata in 1898 pe Edgewood Avenue la College Street (care mai tarziu a devenit “Coca-Cola Place”), a fost primul sediu dedicat exclusiv productiei de sirop si conducerii afacerii. Domnul Candler a salutat noua structura cu trei etaje si a declarat-o “suficienta pentru toate necesitatile noastre de acum incolo”. Ea a devenit insa neincapatoare dupa numai un deceniu.

INCEPE IMBUTELIEREA


In timp ce eforturile domnului Candler se indreptau spre impulsionarea vanzarilor la pahar, se dezvolta un nou concept care urma sa raspandeasca savurarea bauturii Coca-Cola in intreaga lume.
In 1894, in Vicksburg, Mississippi, Joseph A. Biedenharn a fost atat de impresionat de cererea crescanda pentru Coca-Cola pe care o vindea la pahar, incat a instalat o masinarie de imbuteliat in spatele magazinului sau si a inceput sa vanda navete de Coca-Cola plantatiilor si fabricilor de cherestea de-a lungul raului Mississippi. El a fost primul imbuteliator de Coca-Cola.
Imbutelierea pe scara larga a fost posibila in 1899, cand Benjamin F. Thomas si Joseph B. Whitehead din Chattanoga (Tennessee), au obtinut de la domnul Candler drepturile exclusive de a imbutelia si vinde Coca-Cola in Statele Unite. Cu contractul in mana s-au alaturat lui John T. Lupton, tot din Chattanoga, si au inceput sa dezvolte ceea ce acum a ajuns sa fie sistemul de imbuteliat Coca-Cola din intreaga lume.
Prima fabrica de imbuteliat dupa incheierea noului contract, a fost deschisa in Chattanoga in 1899 si a doua in Atlanta, in anul urmator. Realizand atunci ca nu puteau obtine suficient capital pentru a construi fabrici de imbuteliat in intreaga tara, domnii Thomas, Whitehead si Lupton au decis sa caute capital strain. Au semnat contracte cu persoane competente, pentru a realiza fabrici de imbuteliat Coca-Cola in anumite zone geografice.
In urmatorii 20 de ani, numarul de fabrici a crescut de la doua la peste 1000, 95 la suta dintre ele fiind in proprietatea localnicilor si cu angajati ai acestora. Odata cu dezvoltarea afacerii, realizarea unui echipament de imbuteliat de mare viteza si a unor mijloace de transport tot mai eficiente au permis imbuteliatorilor sa serveasca mai multi clienti, cu un numar mai mare de produse. Astazi sistemul de imbuteliere Coca-Cola constituie reteaua cea mai mare si mai raspandita de productie si distributie din lume.

PROTEJAREA UNUI NUME VALOROS


Imbuteliatorii de Coca-Cola de la inceputul acestui secol au avut partea lor de dificultati. Cele mai serioase dintre acestea au fost legate de protejarea produsului si a ambalajului de imitatori.
Reclama facuta din vreme a avertizat cu privire la pericolul popularitatii. “Cereti originalul” si “Nu acceptati surogate”, aminteau consumatorilor ca trebuie sa fie multumiti numai cu produsul original.
Lupta fara sfarsit impotriva substituirii a constituit forta principala ce s-a aflat in spatele evolutiei sticlei contur de Coca-Cola. Pana in 1915 s-au folosit o mare varietate de ambalaje dar, pe masura ce s-a intensificat competitia, au aparut tot mai multe imitatii.
Coca-Cola merita un ambalaj distinct si, in 1916, imbuteliatorii au aprobat sticla unica, specifica, proiectata de Root Glass Company of Terre Haute, Indiana.
Forma sticlei contur, ce ne este acum familiara, a fost inregistrata ca marca de catre Biroul de Inventii al Statelor Unite in 1977, o onoare ce se acorda numai unui numar restrans de ambalaje. Sticla s-a alaturat astfel marcilor inregistrate “Coca-Cola”, inregistrata in 1893, si “Coke”, inregistrata in 1945.

UN OM PE NUME WOODRUFF


In 1919, actiunile Candler ale Companiei Coca-Cola au fost vandute bancherului Ernest Woodruff, din Atlanta, si unui grup de investitori, contra sumei de 25 milioane dolari.
Patru ani mai tarziu, Robert Winship Woodruff, fiul lui Ernest Woodruff, a fost ales presedintele Companiei, incepand astfel sase decenii de conducere active a afacerii. Inainte de a se alatura firmei de bauturi racoritoare, barbatul in varsta de 33 de ani din Georgia, promovase de la vanzator pe camion la vice-presedinte si director general al White Motor Company.
Noul presedinte a pus un accent deosebit pe calitatea produsului. Domnul Woodruff a initiat o campanie denumita “Bautura de Calitate”, folosind un personal format din oameni cu inalta calificare, pentru a incuraja si ajuta locurile unde Coca-Cola se vindea la pahar in vanzarea si servirea corecta a bauturii. Cu ajutorul imbuteliatorilor de frunte, conducerea Companiei a stabilit standarde de calitate pentru fiecare faza a operatiei de imbuteliere. Domnul Woodruff a vazut un potential urias pentru afacerea cu sticle de Coca-Cola asa ca suportul, constand in publicitate si marketing, a fost sporit substantial. La sfarsitul anului 1928, vanzarile de sticle Coca-Cola au depasit pentru prima data vanzarile la pahar.
Robert Woodruff a condus de-a lungul anilor afacerea Coca-Cola spre inaltimi de neegalat ale succesului commercial. Conceptele de comercializare ce sunt considerate obisnuite astazi, erau privite ca revolutionare pe vremea cand ele au fost introduse de catre domnul Woodruff.
Compania Coca-Cola a fost prima care a introdus, de exemplu, inovatia cartonului cu sase sticle Coca-Cola in primii ani ai deceniului al treilea, permitand astfel consumatorului sa transporte mai usor Coca-Cola acasa.
Cutia simpla de carton cu sase sticle, descrisa ca “un ambalaj pentru casa, un maner ca o invitatie”, a devenit unul dintre cele mai puternice instrumente de comercializare ale industriei de bauturi racoritoare.
In 1929, cartonului i s-a alaturat un alt progres revolutionar, racitorul de metal cu capac, care a facut posibila servirea bauturilor Coca-Cola rece ca gheata la locurile de vanzare cu amanuntul. Racitorul a fost apoi imbunatatit cu refrigerare mecanica si actionare automata cu ajutorul monedelor. In felul acesta fabricile, birourile si multe alte institutii au devenit locuri de desfacere pentru bauturile racoritoare.
La fel ca si sticla contur, in 1929 a fost adaptat un pahar standard special pentru dozatoare, care a ajutat campania publicitara Coca-Cola. Aceste pahare, care se mai folosesc si azi la multe dozatoare, sunt o dovada vizibila a popularitatii fara varsta a bauturii Coca-Cola.
Targul International de la Chicago din anul 1933 a marcat introducerea dozatoarelor automate, in care se amestecau siropul si apa carbonatata pe masura ce se turna bautura. Operatorii dozatoarelor servisera manual Coca-Cola de la crearea acestei bauturi in 1886, iar vizitatorii targului erau uimiti vazand operatorul cum servea o bautura racita adecvat numai prin actionarea unei manete. Astazi, tehnologia moderna continua sa dozeze produsele Companiei Coca-Cola mai rapid si mai bine decat inainte.

PENTRU BAUTURILE RACORITOARE NU EXISTA GRANITE


Poate ca aportul cel mai insemnat al domnului Woodruff l-a constituit viziunea lui asupra bauturii Coca-Cola ca produs international. Lucrand impreuna cu asociatii talentati, a reusit sa realizeze impulsul global care in cele din urma a adus Coca-Cola spre toate colturile lumii.
Expansiunea internationala a firmei Coca-Cola a inceput in 1900 cand Charles Howard Candler, fiul cel mare al fondatorului Companiei, a luat cu el un borcan de sirop intr-o vacanta in Anglia. A urmat o comanda modesta la Atlanta, de cinci galoane de sirop.
In acelasi an, Coca-Cola a ajuns in Cuba si Puerto Rico si nu a durat mult pana sa inceapa distributia pe plan international a siropului. In primii ani ai secolului trecut s-au construit fabrici de imbuteliat Coca-Cola in Cuba, Panama, Puerto Rico, Filipine si Guam. In 1920 a inceput imbutelierea intr-o fabrica din Franta, primul imbuteliator de Coca-Cola de pe continentul european.
In 1926 domnul Woodruff a angajat Compania pe calea expansiunii internationale organizate prin infiintarea Departamentului de Relatii Externe care a devenit in 1930 o filiala cunoscuta sub numele de The Coca-Cola Export Corporation. In acel moment numarul de tari care aveau fabrici de imbuteliat Coca-Cola a crescut de patru ori, iar Compania a initiat o relatie de parteneriat cu Jocurile Olimpice, relatie care trecea dincolo de granitele culturale.
Coca-Cola si Jocurile Olimpice si-au inceput asocierea in vara anului 1928, atunci cand un vas American a sosit in Amsterdam transportand echipa olimpica a Statelor Unite si 1000 de navete de Coca-Cola. Patruzeci de mii de spectatori care au umplut stadionul au asistat la doua premiere: aprinderea pentru prima oara a flacarii olimpice si prima vanzare de Coca-Cola la o Olimpiada. Imbracati in haine si sepci purtand marca Coca-Cola, vanzatorii au satisfacut setea fanilor, timp in care, in afara stadionului, standurile cu racoritoare, cafenelele, restaurantele si micile magazine denumite “winkles” serveau Coke la sticle si din dozatoare.
Viziunea domnului Woodruff, legata de potentialul international al bauturii Coca-Cola, se implementeaza si se imbunatateste in continuare de catre Companie, de catre imbuteliatorii si filialele lor, incluzand afacerea Coca-Cola intr-un sistem global.

UN SIMBOL AL PRIETENIEI


La izbucnirea celui de al doilea razboi mondial, Coca-Cola se imbutelia in 44 de tari, de ambele parti ale conflictului. Departe de a distruge afacerea, razboiul a adus cu el noi provocari si posibilitati pentru intreg sistemul Coca-Cola.
Intrarea Statelor Unite in razboi a adus o comanda de la Robert Woodruff in 1941, “pentru a avea grija ca fiecare barbat in uniforma sa poata obtine o sticla de Coca-Cola contra 5 centi, oriunde s-ar afla si oricat ar costa aceasta pentru companie.
Acest efort de a furniza fortelor armate Coca-Cola a fost initiat atunci cand a sosit o telegrama urgenta de la Sediul generalului Dwight Eisenhower, din Africa de Nord. Datata 29 iunie 1943, acasta cerea expedierea de materiale si echipament pentru 10 fabrici de imbuteliat.
Precedata de directive ca transporturile sa nu inlocuiasca alte transporturi militare, telegrama cerea de asemenea si expedierea a 3 milioane de sticle cu Coca-Cola, impreuna cu materie prima pentru a produce aceeasi cantitate de 2 ori pe luna.
In termen de 6 luni, un inginer al Companiei a fost trimis la Alger si a inaugurat prima fabrica, predecesoara celor 64 de fabrici de imbuteliat ce au fost expediate in strainatate in timpul celui de al doilea razboi mondial. Fabricile au fost construite aproape de fronturile din Europa si din zona Pacificului. In timpul razboiului, personalul din serviciul militar a consumat peste 5 miliarde sticle de Coca-Cola, pe langa nenumaratele portii provenite din dozatoarele si unitatile mobile independente din zonele fronturilor.
Prezenta bauturii Coca-Cola a facut insa mai mult decat sa ridice moralul trupelor. In multe zone a oferit posibilitatea localnicilor sa guste pentru prima oara Coca-Cola – un gust pe care in mod evident l-au savurat. Cand s-a instaurat din nou pacea, sistemul Coca-Cola urma sa se extinda in intreaga lume. De la mijlocul deceniului al cincilea si pana in 1960, numarul de tari cu fabrici de imbuteliere aproape s-a dublat.
Pe masura ce lumea iesea dintr-o perioada de conflicte, Coca-Cola aparea in intrega lume ca un simbol al prieteniei si al bauturilor racoritoare.

PROGRESUL IN DIRECTIA INDICATA DE VREMURI


Din ultimii ani ai deceniului al cincilea si pana in anii ’70, Statele Unite, ca si majoritatea tarilor din lume s-au schimbat intr-un ritm fara precedent. Compania Coca-Cola a trecut si ea prin cele mai dramatice schimbari in domeniile marketing-ului si al comercializarii, de la aparitia imbutelierii in anii ’90 ai secolului trecut. Al doilea razboi mondial a dat o noua forma lumii si Compania s-a aflat in fata unei piete globale de desfacere noi si mult mai complexe.

AMBALAREA


Pana la jumatatea deceniului al saselea, lumea Coca-Cola era definite de sticla contur, de sase uncii si jumatate sau de paharele in forma de clopot pentru dozatoare. Odata ce consumatorii au inceput sa ceara varietate, compania a raspuns cu ambalaje noi, tehnologie noua si produse noi.
In 1955, Compania a introdus sticlele de 10,12 si 26 uncii (8 uncii=aprox. 240ml) de format adecvat consumului unei familii, sticle care au avut un success imediat. Cutiile de metal, realizate pentru prima oara pentru fortele armate de peste ocean, s-au gasit pe piata din 1960. Apoi dupa ani de cercetari in domeniul sticlelor de plastic pentru bauturi racoritoare, Compania a introdus in anul 1977 ambalajele PET la dimensiunea de doi litri.
Produsele. Compania a introdus de asemenea si noi bauturi racoritoare pentru a satisface un spectru tot mai larg de gusturi. Nascuta in 1960 in Germania, familia de bauturi racoritoare Fanta a devenit cel de-al treilea sortiment din lume ca cifra de vanzari. Sprite, o bautura pe baza de suc de lamaie, a urmat in anul 1961.


PUBLICITATEA


De-a lungul anilor, melodii, versuri si sloganuri au imprimat ritmul campaniilor publicitare Coca-Cola. Unul dintre cele mai renumite sloganuri publicitare, “The Pause That Refreshes” a aparut pentru prima oara in The Saturday Evening Post in anul 1929. El a fost sustinut de “It’s The Refreshing Thing To Do” in 1936 si “Global High Sign”. Anii ’50 au produs “Sign Of Good Taste”, “Be Really Refreshed” si “Go Better Refreshed”.
Au urmat multe alte sloganuri memorabile inclusive “Things Go Better With Coke” in 1963. “It’s The Real Thing”, folosit pentru prima oara in 1942 a fost readus in 1969 pentru a sustine un nou mod de comercializare pentru Coca-Cola ce a avut un success remarcabil.
Ilustratii sugestive, realizate de catre artisti de frunte, inclusive Norman Rockwell, apareau in anunturi publicitare pline de culoare, care “proiectau” imaginea produsului in reviste importante. “Portretele” populare ale lui Mos Craciun realizate de cunoscutul artist Haddon Sundblom, care au inceput in anii’30, au continuat ca anunturi publicitare de sarbatoare in a doua parte a anilor’50 si in primii ani ai deceniului al saptelea.
Incepand cu jumatatea deceniului al treilea, radioul a fost cel mai important mijloc de comunicare pentru Coca-Cola. In anii’60 popularele versuri “Things Go Better With Coke” au devenit un hit al spoturilor publicitare radio, folosindu-se grupuri de success ca The Supremes, The Four Seasons, Jan And Dean si The Moody Blues.
Reclamele companiei s-au schimbat o data cu lumea, adresandu-se unor noi grupuri de consumatori prin intermediul unor noi medii de comunicare, in mod special al televiziunii. In 1950, de “Thanksgiving Day” (Ziua Recunostintei), Edgard Bergen si prietenul lui, Charlie McCarthy au aprut in cadrul primului show live al retelei de televiziune ce a fost sponsorizat de Compania Coca-Cola. O data cu evolutia acestui mediu de comunicare de la sponsorizarea programelor la reclame comerciale care apareau in timpul diferitelor show-uri, multe celebritati au facut reclama pentru Coca-Cola. Printre cunoscutii animatori care au aparut in timpul reclamelor comerciale Coca-Cola de la televiziune si radio in aniii’60 au fost Surorile McGuire, Aretha Franklin si Neil Diamond.
In decursul anilor, modul de a face reclama pentru Coca-Cola s-a schimbat in multe privinte, dar mesajul, ca si marca inregistrata, au ramas aceleasi.

O AFACERE GLOBALA


O data cu intrarea in cel de al patrulea sfert al secolului 20, legatura emotionala dintre Coca-Cola si consumatorii ei a devenit tot mai puternica si tot mai globala. In 1971, tinerii din intrega lume s-au adunat pe varful unui deal din Italia pentru a canta “I’d like to buy the world a Coke”(as dori sa cumpar lumii o Coca-Cola), o reactie la vremurile violente. Acest moment a constituit si o privire indreptata spre viitorul Companiei: o prezenta globala in continua expansiune si atasament tot mai profund pentru cea mai pretuita marca din lume.
Forta si prestigiul marcii Coca-Cola au fost exemplificate in 1988, cand 3 studii independente realizate la scara mondiala de catre Landor&Associates, au confirmat ca cea mai cunoscuta si mai admirata marca din lume este Coca-Cola.
Publicitatea din anii’70 si ’80 a continuat o lunga traditie care a prezentat bautura Coca-Cola ca pe una dintre placerile simple ale vietii, distincte si acceptata oriunde. In 1976 a fost introdusa campania “Coke Adds Life”, punand bazele pentru introducerea in 1979 a sloganului “Have a Coke and a Smile”.
In 1982 a fost lansata in intrega lume tema “Coke is it!” pentru a reflecta spiritul pozitiv al anilor ’80 si pentru a afirma din nou suprematia Coca-Cola. “Can’t Beat the Feeling” a caracterizat anii ’80 in timp ce “Can’t Beat the Real Thing” a condus spre anii ’90 si spre introducerea in 1993 a campaniei “Always Coca-Cola”.

IN DRUM SPRE MILENIUL TREI


The Coca-Cola Company a inceput sa-si dezvolte reteaua globala in anii’20, fiind acum prezenta in peste 200 de tari si producand sute de milioane de portii pe zi. Sistemul Coca-Cola a aplicat cu succes o formula simpla la scara globala: crearea unui moment racoritor contra unei sume mici de bani, de sute de milioane de ori pe zi, de un milliard de ori pe zi.
The Coca-Cola Company si reteaua ei de imbuteliatori cuprind cel mai sofisticat si extins (atotpatrunzator) sistem de productie si distributie din lume. Mai mult decat orice, acest sistem inseamna oameni devotati care lucreaza din greu pentru a vinde Coca-Cola, Coca-Cola light, Sprite, Fanta si alte produse ale Companiei .
Inseamna, de exemplu, o echipa australiana formata din tata si fiu care conduc 7000 de kilometri pe saptamana prin tinuturi salbatice pentru a vinde Coca-Cola unor consumatori izolati. Inseamna, de asemenea, un filipinez in varsta de 73 de ani care vinde Coca-Cola rece in fiecare zi in piata din orasul sau si refuza sa plece pana ce nu a vandut cel putin 50 de navete.
Sistemul unic in lume a facut din Compania Coca-Cola prima intreprindere de bauturi racoritoare din lume. Compania vinde aproape jumatate din toate bauturile racoritoare ce se consuma in intreaga lume.
De la Boston la Beijing, de la Montreal la Moscova, mai mult decat orice alt produs de consum, Coca-Cola a adus placere consumatorilor insetati de pe intreg mapamondul. De peste un secol, Coca-Cola creaza zilnic momente speciale de placere sutelor de milioane de oameni. Istoria bauturii Coca-Cola reprezinta povestea unor momente speciale. Aceste momente isi au originea intr-un vas de arama asezat pe un trepied din curtea doctorului Pemberton si ele au fost inmultite cu multe miliarde de asemenea momente pe intreg globul. Ele au devenit familiare si universale prin publicitatea unica facuta de domnul Candler si prin viziunea domnului Woodruff care a dorit sa aduca Coca-Cola la indemana tuturor. Momentele acestea fac din Coca-Cola cel mai omniprezent produs de consum din lume. In fiecare zi, Coca-Cola isi intareste pozitia de bautura racoritoare a lumii. De milioane de ori pe zi, oamenii traiesc un moment delicios si racoritor pe care numai Coca-Cola il poate oferi. In decursul a peste un secol de schimbari si dintr-o noua era care promite si mai multe schimbari, Coca-Cola ramane un simbol fara varsta al bauturilor racoritoare de calitate.
Coca-Cola. Bautura racoritoare carbogazoasa cu gust autentic de cola.
Lider mondial in domeniul bauturilor racoritoare carbogazoase.
Baututa racoritoare cu gust unic, distinctiv, potrivita pentru orice ocazie.


Coca-Cola Light.
 Bautura racoritoare carbogazoasa cu gust autentic de cola si continut caloric scazut (1 calorie/portie).
Se adreseaza celor care considera important sa aiba grija de ei fara a compromite placerea de a trai.
Bautura nu contine zahar ci indulcitor modern, perfect tolerat de organism (aspartam).


Sprite. 
Bautura racoritoare carbogazoasa cu gust de lamaie.
Are un gust proaspat, distinctiv, contine arome naturale si vitamina C.
Este bautura numarul 1 in lume la categoria aroma de lamaie.
Sprite este asociat de catre consumatori cu un stil de viata activ si se adreseaza adolescentilor si tinerilor.


Fanta. 
Bautura racoritoare carbogazoasa cu gust de fructe.
Bautura contine suc natural de fructesi este disponibila in cinci arome: portocale, lamaie, soc, visina, strugure.
Se adreseaza tinerilor care doresc sa se distreze impreuna cu prietenii.
Este cea mai bine vinduta bautura racoritoare carbonatata cu aroma de fructe din lume.


Cappy.
 Bautura racoritoare necarbonatata cu suc natural de portocale / ananas / grapefruit alb/ piersica / kiwi si lamaie/ pepene rosu si galben
Caracterizata de un gust natural de fructe proaspete, savoare deosebita.


Dorna.
 Apa minerala carbogazoasa


Izvorul Alb.
 Apa minerala plata


Energizant Burn
Schewepps Tonic Water
Schewepps Bitter LemonObiectivul principal al studiului de piata este : imaginea companiei COCA-COLA


Obiective secundare:
Care este produsul principal al companiei COCA-COLA?
Care sunt motivele pentru care se prefera produsele companuei COCA-COLA?
Cat de frecvent se consuma produsele COCA-COLA/
In ce variante de gramaj se prefera produsele COCA-COLA?
Reclama influenteaza achizitionarea produselor COCA-COLA?
Ce va sugereaza imaginea companiei COCA-COLA?
Ce tipuri de ambalaj se prefera la produsele companiei COCA-COLA?
Care este bugetul alocat pentru achizitionarea produselor COCA-COLA?

CENTRALIZAREA DATELOR
Intrebarea 13:

1. O femeie frumoasa.
2. –
3. Marea rosie
4. Pofta de viata
5. Ideea de libertate
6. Un prichindel rosu
7. Mos – Craciun
8. Spiritul de initiativa – durabilitate
9. Formele gratioase ale unei femei
10. Ceva impunator
11. Un mega-producator
12. Un zgarie-nori
13. Un iceberg
14. O petrecere in aer liber
15. O zi torida de vara
16. Culoare rosu
17. Atmosfera sarbatorilor de iarna
18. O domnisoara insetata pe malul marii
19. Palatul Parlamentului
20. O vara petrecuta pe o insula cu iubita


CONCLUZIIIn urma centralizarii rezultatelor acestui chestionar s-au putut trage urmatorele concluzii cu privire la imaginea companiei Coca-Cola.
S-au realizat 20 de chestionare, prin urmare, numarul persoanelor interogate a fost tot 20, dintre care 8 de sex masculin si 12 de sex feminin.
Chestionarea a avut loc in Bucuresti, in perioada 25 aprilie – 9 mai, 2005.
Toate personele chestionate sunt consumatoare de produse ale companiei Coca-Cola, iar bautura preferata este Coca-Cola.
Motivele pentru care cei mai multi au fost tentati sa incerce pentru prima data un produs marca Coca-Cola, au fost renumele firmei, in primul rand, si ambalajul, in al doilea rand. De asemenea, cumparatorii sunt influentati si de publicitate in achizitionarea acestor racoritoare.
Un aspect foarte interesant este reprezentat de relatia care se stabileste intre venitul unei persoane şi cat de frecvent consuma aceste produse. Astfel, s-a putut constata ca persoanele cu un venit mai mic de cinci milioane de lei consuma produse Coca-Cola de cateva ori pe luna, spre deosebire de cei cu venituri peste cinsprezece milioane, care le consuma zilnic.
Modul in care sunt apreciate preturile depinde tot de venit. Sunt considerate ca fiind accesibile pentru cei cu venituri mari, iar pentru ceilalti mai putin.
Foarte multe persoane prefera cantitatile de 500ml si cele de 2l.
Observatii deosebit de interesante se pot face in ceea ce priveste modul in care persoanele asociaza imaginea Companiei Coca-Cola cu diverse obiecte. Pentru persoanele de sex feminin, Coca-Cola se identifica cu ceva impunator, spre deosebire de barbati, care fac asociatii cu diverse sarbatori, in special cele de iarna, dar mai ales cu diverse ipostaze ale femeii.
Trebuie mentionat faptul ca media de varsta a persoanelor chestionate este de 28 de ani.