Now Playing

Movie Calendar

March 1

Lorem Ipsum

12:15p | 2:30 | 4:40 

Dolor Amet

12:15p | 2:30 | 4:40 

Adipiscing

12:15p | 2:30 | 4:40 

Sit Accumsan

12:15p | 2:30 | 4:40 

Adipiscing

12:15p | 2:30 | 4:40 

Lorem Ipsum

12:15p | 2:30 | 4:40 

March 2

Lorem Ipsum

12:15p | 2:30 | 4:40 

Dolor Amet

12:15p | 2:30 | 4:40 

Adipiscing

12:15p | 2:30 | 4:40 

Sit Accumsan

12:15p | 2:30 | 4:40 

Adipiscing

12:15p | 2:30 | 4:40 

Lorem Ipsum

12:15p | 2:30 | 4:40 

March 3

Lorem Ipsum

12:15p | 2:30 | 4:40 

Dolor Amet

12:15p | 2:30 | 4:40 

Adipiscing

12:15p | 2:30 | 4:40 

Sit Accumsan

12:15p | 2:30 | 4:40 

Adipiscing

12:15p | 2:30 | 4:40 

Lorem Ipsum

12:15p | 2:30 | 4:40 

Divi Movies

Experience Movies

about Us

Nulla porttitor accumsan tincidunt. Donec sollicitudin molestie malesuada. Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Curabitur non nulla sit amet nisl

MEMORIU JUSTIFICATIV


In timpul urcarii, coborarii si executarii lucrarilor la inaltime, personalul trebuie sa se asigure cu centura de siguranta si accesorile acesteia.
Se interzice urcarea directa pe stalpii din beton uzi sau acoperiti cu polei. In cazul acestor stalpi, urcarea, coborarea si executarea lucrarilor trebuie sa se faca utilizand scara sau utilaje speciale.

In timpul lucrului la inaltime:
a) executantul trebuie sa utilizeze centura de siguranta cu doua cordoane atunci cand lucrarea compotra schimbari de pozitie pe stalpi, depasiri de obstacole, treceri pe stalpi din cosul sau de pe platforma utilajului special de urcat pe stalpi;
b) este interzisa executarea oricarei lucrari la fundatia stalpului:
c) membrii formatiei de lucru situati la sol, inclusiv deserventii autoutilajelor si persoanele de control, vor fi echipati tot timpul cu casca de protectie.

Sculele si materialele vor fi urcat si coborate pe masura necesitatilor cu funia de ajutor, interzicandu-se aruncarea acestora de la sol la punctul de lucru sau invers.
Asezarea chiar temporara a sculelor, dispozitivelor sau materialelor nefixate pe elementele stalpilor liniilor electrice aeriene este interzisa.
La executarea lucrarilor de pe scara se interzice utilizarea de catre executant a ultimelor doua trepte superioare ale acesteia.
La lucrul de pe scara, executantul trebuie sa fie asigurat impotriva caderii.
Este interzis sa se execute intinderi de conductore de pe scari mobile.
Este interzisa supunerea scariilor la efort care ar putea duce la ruperea sau rasturnarea lor.

La utilizarea scarilor pentru lucrul la inaltime:
a) trebuie respectate instructiunile de folosire ale producatorului;
b) scarile trebuie verificate inainte de folosire de catre seful de lucrare, interzicandu-se folosirea acelora care au trepte lipsa sau sunt reparate provizoriu;
c) scarile duble trebuie asigurate impotriva deschiderilor accidentale.
La deplasarea manuala a stalpilor de lemn, seful de lucrare trebuie sa repartizeze in mod egal sarcina pe executanti, acestia fiind asezati dupa inaltime, purtand stalpul pe acelasi umar si pasind in aceeasi cadenta. Comanda de ridicare si de coborare a stalpului trebuie sa fie data de catre o singura persoana (seful de lucrare sau de echipa), numai dupa ce acesta s-a convins ca toti executantii se gasesc pe aceeasi parte a stalpului si anume pe cea opusa locului de ridicare sau coborare. La aceste operatii nu vor fi utilizati tineri sub 16 ani. Se interzice deplasarea manuala a stalpilor pe terenuri abrupte, accidentate sau alunecoase (datorita apei sau inghetului).
Ridicarea manuala este admisa numai pentru stalpi sub 500 kg, folosind capre speciale si furci cu capete metalice, rezistente si bine ascutite. Stalpul ridicat trebuie sprijinit in continuare pana la umplerea gropii cu pamant.

Lucrarile de plantare a adaosurilor, de sapare in jurul sau la picioarele fundatiilor, precum si in jurul stalpului, nu trebuie sa puna in pericol starea de echilibru a stalpului.
Lucrarile prin urcare pe stalpii liniilor electrice aeriene scoase de sub tensiune trebuie sa se execute in conformitate cu fisele tehnologice sau instructiunile tehnice specifice, care sa prevada si componenta formatiilor de lucru, dotarea cu utilaje, dispozitive, scule, ehipamente de protectie si de lucru.

Pentru executarea lucrarilor la coronamentul liniilor de pe stalpii din beton precomprimat sau centrifugat, personalul trebuie sa fie asigurat impotriva caderii si poate utiliza platforme de lucru.

La executarea lucrarilor intr-o deschidere a unei linii electrice aeriene, care este supratraversata sau subtraversata de alta (alte) linie (linii) in exploatare, cu scoaterea de sub tensiune numai a liniei la care se lucreaza trebuie sa se tina seama de urmatoarele conditii:
a) sa nu se piarda echilibrul stabil al stalpilor sau al conductoarelor, la linia la care se lucreaza;
b) sa se asigure conductoarele liniei care subtraverseaza impotriva unui eventual salt al acestora;
c) sa se respecte distantele minime pe verticala intre conductoarle cele mai apropiate ale liniei subtraversate si ale liniei supratraversate, dupa cum urmeaza:
– 1,5 m fata de liniile de 1- 20 kV;
– 3 m fata de liniile de 35 kV;
– 3,5 m fata de liniile de 60- 110 kV;
– 4,5 m fata de liniile de 220 kV;
– 6 m fata de liniile de 400 kV;
– 9 m fata de liniile de 750 kV.

Masurarea acestor distante se face cu aparate speciale (teodolit, telemtru etc.).
La executarea lucrarilor pe linii electrice aeriene care intersecteaza sau sunt situate in imediata apropiere de cai ferate, drumuri internationale, drumuri nationale, drumuri judetene, rauri si canale navigabile, trebuie realizate preventiv:
a) o conventie cu organele competente ale cailor ferate sau de navigatie, asupra intervalelor de lucru si prezentei unor delegati, care, prin asezarea semnalelor avertizoare si luarea altor masuri, sa poata opri circulatia trenurilor sau a navelor in timpul executarii lucrarii sau sa poata preveni la timp formatia de lucru despre trecerea navelor sau a trenurilor, cand lucrarea se va opri provizoriu, pana dupa trecerea acestora;
b) o semnalizare avansata (minimum 50 m de o parte si de alta a punctului de lucru)pe drumurile cu circulatie rutiere.
In cazul folosirii macaralei, ridicarea sau coborarea stalpului trebuie sa se faca lin si numai prin actionare verticala. Tragerea oblica este interzisa.
In timpul ridicarii stalpului si pana la fixarea lui in fundatie sunt interzise:
a) stationarea sau trecerea pe sub stalp, pe sub bratul macaralei sau pe sub cablurile tachelajului;
b) stationarea sau trecerea printre troliul de ridicare si capra de ridicare.

La terminarea programului de lucru sau la intreruperea procesului de ridicare a stalpului nu este permisa lasarea acestuia in pozitie suspentata.
Utilajele folosite la ridicarea stalpului sau cablurilor de sustinere si ancorare nu vor fi eliberate decat dupa fixarea stalpului in fundatie.
Este interzisa urcarea unui membru al formatiei de lucru pe un stalp care nu este definitiv fixat in fundatie.

Ridicarea pe stalp a armaturilor se va face cu ajutorul funiilor, scripetilor. Scripetii se vor prinde de consola in imediata apropiere a locului de fixare a izolatoarelor sau armaturilor.

Membri formatiei de lucru ce actioneaza funia de ajutor sau dispozitivul de ridicare a sarcinii vor sta lateral, pentru a nu fi accidentati la caderea intamplatoare a izolatoarelor sau armaturilor, in curs de ridicare.
In timpul ridicarii pe stalp a lantului de izolatoare, folosind un mijloc de ridicare mecanizat membrul formatiei de lucru aflat pe stalp va supraveghea ridicare, stand in partea interioara a stalpului metalic sau langa generatoarea stalpului din beton, asigurandu-se cu cordonul centurii de siguranta.

La derularea conductorului de pe tambur, membrul formatiei de lucru care face verificarea conductorului trebuie sa stea lateral, in afara zonei in care ar putea fi lovit la resturnarea accidentala a tamburului si trebuie sa poarte manusi de protectie.
La derularea manuala, prin tragerea pe umeri a conductorului, membrii formatiei de lucru trebuie sa fie echipati cu umerare de protectie si manusi de protectie. Conductorul trebuie purtat de catre toti membrii formatiei, angrenati la tragere, pe umarul din acceasi parte.

Membrii formatiei de lucru ce actioneaza funia de ajutor sau dispozitivul de ridicare a conductorului trebuie sa stea lateral, pentru a nu fi accidentati la caderea intamplatoare a conductorului in curs de ridicare.
In timpul ridicarii pe stalp a conductoarelor folosind un mijloc de ridicare mecanizat, membrul formatiei de lucru aflat pe stalp va supraveghea ridicarea, stand in partea interioara a stalpului metalic sau in generatoarea stalpului din beton, asigurandu-se cu cordonul centurii de siguranta.
In timpul derularii conductoarelor, executantii trebuie sa supravegheze trecerea pe role a conductorului.
In cazul blocarii unei role sau a agatarii conductorului, derularea trebuie oprita si se va relua dupa indepartarea defectiunii.
Lucrarile de montarea a conductoarelor trebuie sa se execute astfel incat sa nu se modifice echilibrul stalpilor.